AW23

In detail: de prints van AW23

AW23

In detail: de prints van AW23

Nathalie’s dochter Felix is sinds een aantal jaren de in house print designer. Uit haar hand vloeien de prints waarmee de stoffen bedrukt worden en die zo een eigen, herkenbaar gezicht geven aan de collectie. Ze ontwierp eerder al de monogramprint die elk seizoen herhaald wordt mits een kleine twist in grootte en/of kleur. Daarnaast zien we dit seizoen ook handgetekende florale en botanische patronen, met een hoofdrol voor de lotusbloem en wuivende blaadjes.

230424_NV-AW23_Selects_0843_jpeg-web.jpg

Voor het eerst zien we de prints ook opduiken in het breigoed. De twee ateliers waarmee het Antwerpse huis werkt, deden een technisch huzarenstukje om de botanische tekeningen ook te integreren in truien en sjaals. Het zijn meteen ook echte eye-catchers van de collectie geworden.

230424_NV-AW23_Selects_0150_jpeg-web.jpg

De tweede technische uitdaging was om de Nathalie Vleeschouwer monogramprint deze keer niet te drukken op een stof, maar te verwerken in een geweven stof. De zogenaamde jacquards zijn een echt begrip bij Nathalie Vleeschouwer die een lange traditie heeft in feestelijke looks met nadruk op deze weelderige stoffen. Het resultaat kan je bewonderen in elegante kimonojasjes die elke outfit een niveau hoger tillen, of je nu voor een dressed of net een meer casual look gaat.