Gent shopping tour met Isolde Lasoen

De voorbije jaren vond Isolde Lasoen voor haar podiumoutfits de weg naar onze winkel in Gent. Als vaste drummer bij DAAN, tal van andere projecten en frontvrouw van haar eigen band is ze één van de actiefste muzikantes van België en zijn de spotlights veel op haar gericht. “Ik draag intussen bijna niets anders meer dan Nathalie Vleeschouwer, zowel on als off stage. In elke collectie vind ik stuks met de juiste dosering rock ’n roll voor op het podium. Het mag op een podium echt wat specialer zijn, maar ik wil ook trouw blijven aan mijn eigen stijl én moet als drumster voldoende bewegingsvrijheid hebben. De combinatie met meer ingetogen stuks vind ik ideaal. De soberdere stuks kan ik ook goed gebruiken naast het podium, want ik ben veel onderweg en dan is de praktische kant ook heel belangrijk.”

Origineel is ze van Maldegem, maar Gent is voor Isolde haar thuishaven. Wanneer ze langs onze winkel passeert, houdt ze vaak ook halt bij wat andere adresjes in de buurt.

Ze deelt graag haar favoriete adresjes met ons,
allemaal op wandelafstand van de Nathalie Vleeschouwer winkel.

Hou dit lijstje dus bij de hand als je een volgende keer naar Gent komt en op zoek bent naar inspiratie om je shopping dagje te vullen!

Nathalie Vleeschouwer Gent

onderbergen 17

Take five

Voldersstraat 10

Een van de eerste koffiebars in Gent en volgens Isolde ook de meest authentieke.  “Take five is niet ontstaan vanuit een hype, het is gewoon een toffe levendige plek met écht lekkere koffies en een heerlijk stukje taart voor de liefhebbers.” Naast koffie, deelt Isolde ook de liefde voor jazz met de koffiebar die haar naam ontleende aan het bekende jazznummer van Dave Brubeck Quartet. Het terrasje op de stoep is zalig om naar de flanerende shoppers te kijken, maar binnen kan je steevast genieten van een goede playlist die opstaat. Is Isolde met haar man in Gent, dan gaan ze altijd daar koffie drinken. Ook als ze wil afspreken met vrienden, is Take Five heel vaak het startpunt.

www.take-five-espressobar.be

RAY

Klein Turkije 20

Hét adresje voor skincare. Isolde gebruikt de producten met veel overtuiging omdat ze inzetten op alleen actieve ingrediënten om tot een heel puur product te komen en met een focus op duurzaamheid. Zo zijn de producten biologisch afbreekbaar, is de verpakking vaak herbruikbaar en altijd milieuvriendelijk. Oprichter Hilde Neys is een Gentse apothekeres en alle producten worden ook nog in Gent gemaakt. Ook de sobere esthetiek van het merk spreekt Isolde erg aan.

www.ray.care

elisa lee

Hoogpoort 33

Zo trouw als Isolde voor haar kleding voor Nathalie Vleeschouwer is, zo trouw is ze aan Elisa Lee voor haar juwelen. Ook hier valt ze voor de sobere esthetiek met pure lijnen, met toch voldoende ruimte voor originaliteit en persoonlijkheid. Zo kan je zelf je ring samenstellen met kleuren en stenen van je eigen keuze. In Isolde’s juwelenkistje vind je naast tijdloze zilveren stuks uit de collectie ook enkele gegraveerde stuks met een persoonlijke touch. De winkel baadt in het licht, met een grote tafel waaraan je uitgebreid kan passen of je ideeën bespreken met het team van Elisa Lee dat echt inzet op een persoonlijke aanpak.

www.elisalee.be

Edel Rot

Belfortstraat 6

Lunchen of de dag afsluiten met een heerlijke apero doe je bij Edel Rot. Dit adresje focust op natuurlijke wijnen, wilde bieren en artisanale / homemade dranken. Geen alcohol voor jou? Geen probleem! Onze zwangere collega Suzan die Isolde vergezelde dronk er de lekkerste aperol spritz zonder alcohol! Door hun goede productkennis, slagen ze erin heerlijke bordjes vol smaak bij je drankjes te kunnen aanbieden. De kaart biedt voldoende mogelijkheden om er een hele maaltijd van te maken. Isolde en de eigenaars delen ook een passie voor muziek. Je kan vertrouwen op een goede playlist én ze organiseren ook jaarlijks ‘Edel Rot danst’ in de Vooruit.

www.wijnbar-edelrot.be